Nieuwste origami (van 20 maart 2024)

Origami Letter Y

Model:

Letter Y

Niveau:

Heel makkelijk

Stappen:

8

Klik hier voor de instructies!

De printversie van Kerstman 4 is er!

Origami Kerstman 4 Je kunt onze origami instructies van Kerstman 4 nu ook als pdf document uitprinten!

Ga naar de instructies van Kerstman 4!

Probeer het uit!

Vouw deze ster in
15 stappen met onze superduidelijke instructies.

Klik hier om naar de instructies te gaan

Wat is horizontaal, verticaal en diagonaal?

Om het vouwen van origami figuurtjes duidelijk uit te kunnen leggen, wordt er bij origami soms gebruik gemaakt van wat moeilijke woorden, zoals "vouw naar de horizontale lijn" of "vouw de rechter rand naar de diagonaal". Het geeft niets als je nog niet precies weet wat deze woorden betekenen, hieronder zullen we het uitleggen en laten zien!


Horizontaal

Horizontaal is iets wat plat ligt en precies van links naar rechts gaat.
Misschien ken je het woord horizon wel. Als je bijvoorbeeld aan het strand helemaal in de verte kijkt tot waar de zee en de lucht elkaar raken dan noemen we deze lijn de horizon en die is horizontaal!

Verticaal

Verticaal is iets dat rechtop staat en precies van boven naar beneden loopt.
We kunnen van de V van verticaal een pijltje maken dat naar beneden wijst door een streepje te tekenen, dit streepje is dan verticaal!

Diagonaal

Het woord diagonaal kunnen we alleen gebruiken als we het hebben over een figuur met hoeken, zoals een vierkant. De diagonaal is dan de lijn die precies van de ene hoek naar de tegenoverstaande hoek loopt.

Vaak wordt de diagonale lijn ook wel een schuine lijn genoemd, maar dit is niet altijd juist. Kijk maar naar de twee blaadjes hieronder waar we de diagonalen in het blauw hebben getekend. Als we het blaadje recht voor ons leggen, dan lopen de diagonalen schuin. Draaien we het blaadje met een punt naar ons toe, dan zien we dat de ene diagonaal horizontaal loopt en de andere verticaal, en dus niet schuin!


Ga terug naar alle tips & handigheidjes


 
Cookie BeleidGebruiksvoorwaarden

www.OrigamiVoorKinderen.nl © 2024 Alle rechten voorbehouden