Nieuwste origami (van 23 mei 2024)

Origami Letter Q

Model:

Letter Q

Niveau:

Wat moeilijker

Stappen:

12

Klik hier voor de instructies!

De printversie van Kerstman 4 is er!

Origami Kerstman 4 Je kunt onze origami instructies van Kerstman 4 nu ook als pdf document uitprinten!

Ga naar de instructies van Kerstman 4!

Probeer het uit!

Vouw deze ster in
15 stappen met onze superduidelijke instructies.

Klik hier om naar de instructies te gaan

Hoe werkt deze website?

Om iedereen mooie origami te kunnen laten maken, gebruiken we simpele stap-voor-stap instructies die precies laten zien en beschrijven wat je moet doen om een blaadje papier om te toveren naar een figuur.

Als het niet helemaal duidelijk is wat je moet doen op onze website, of waar je iets kunt vinden, hebben we hieronder een korte uitleg voor het vinden en volgen van onze origami instructies.

  • Stap 1: vind het origami model dat je graag wilt vouwen

  • Stap 2: controleer het niveau en wat je nodig hebt

  • Stap 3: volg de instructies

Stap 1

Onze origami modellen kun je vinden in het rode menu aan de linkerzijde van onze webpagina.

Als je op zoek bent naar een speciaal origami model, dan kun je deze vinden door te klikken op de knop "Kies een model". Daar heb je de mogelijkheid om al onze origami instructies per categorie en niveau te bekijken.

Als je bijvoorbeeld een vlinder wilt vouwen, dan klik je op de categorie "insecten" en vind je verschillende modellen. Klik op één van de modellen om naar de pagina met instructies te gaan.

Stap 2

Voordat je gaat beginnen met vouwen, is het verstandig eerst te controleren wat voor een soort vouwblaadje je nodig hebt. Hoewel dit bijna altijd een vierkant blaadje zal zijn, komt het een enkele keer voor dat je meer dan één blaadje nodig hebt, of een papier in een andere vorm.

Daarnaast raden we ook aan te letten op de moeilijkheid van de instructies. Als je nog niet veel ervaring hebt met origami en je wilt meteen beginnen aan een moeilijk model, dan is het best mogelijk dat je halverwege vast komt te zitten.

We hebben op onze website (tot nu toe) vier niveaus:

  • Heel makkelijk - De instructie heeft weinig stappen en geen ingewikkelde vouwen. Je hebt hier geen ervaring voor nodig.

  • Makkelijk - De instructie heeft een groter aantal stappen en/of enkele uitdagende stappen.

  • Wat moeilijker - De instructie heeft meerdere ingewikkelde vouwen. Hiervoor heb je enige ervaring met origami nodig.

  • Moeilijk - De instructie heeft meerdere ingewikkelde vouwen en een groot aantal stappen. Hier heb je ervaring en tijd voor nodig.

Stap 3

Als je een origami model gekozen hebt, kun je de instructies volgen in het kader dat je hieronder ziet. Uitleg van onze origami instructies In het bovenste venster (1) kun je zien wat je moet doen, bijvoorbeeld het papier op een bepaalde manier vouwen of draaien. Het plaatje laat automatisch de beginstand zien en de eindstand waar je op uit moet komen.

Behalve het bewegende plaatje kun je in het venster eronder (2) ook altijd lezen wat je moet doen. Dit is vooral handig bij moeilijke vouwen waar het plaatje misschien niet helemaal duidelijk is.

Als je met een stap klaar bent en jouw papier er net zo uitziet als op het plaatje, dan kun je op de knop "Volgende stap" (3) klikken om verder te gaan. Ook kun je de pijltjes op het toetsenbord gebruiken om naar de vorige (←) of volgende (→) stap te gaan.

Tussen de twee knoppen in (4) kun je zien bij welke stap je bent, en hoeveel stappen er in totaal zijn. Mocht je snel naar een andere stap willen gaan, dan kun je de stap aanklikken waar je nu bent, waarna er een klein venster verschijnt met alle stappen.

Nu je precies weet hoe je onze instructies kunt vinden en volgen, ben je er helemaal klaar voor om te beginnen met vouwen!

Klik op de knop "Kies een model" bovenaan de pagina, of klik hier om naar alle origami modellen te gaan.

 
Cookie BeleidGebruiksvoorwaarden

www.OrigamiVoorKinderen.nl © 2024 Alle rechten voorbehouden